steaks2
IMG_1871

Welkom

BIJ STEAKS & BITES

Sinds 2018 zijn Maurits en Saskia Huisken helemaal klaar om, samen met het team, de gasten te verrassen met een compleet nieuwe terras-ervaring in het hartje van De Lutte. Het heeft het nodige aan inspanningen en geduld gekost om op de eerste etage (incl. invalidenlift en wc) van het vertrouwde eetcafé Plexat een complete verdieping te realiseren met plaats voor een heel nieuw en avontuurlijk horecaconcept. Het is een idee dat in 2006 ging leven en nu dus werkelijkheid is geworden.

Lees meer…

Vier een feestje met ons

ONZE AGENDA

Kiekjes

ONS INTERIEUR

Regio berichten

Over ons
Tubantia

“Het inrichten van de eerste verdieping vergt een forse investering.”

Maurits Huisken

Tubantia

“Eetcafé Plexat in De Lutte breidt fors uit. Op de bovenverdieping komt een compleet nieuw restaurant dat plaats biedt aan zo’n 60 gasten.”

Carlo ter Ellen

Glimlach

“Festival 4 Live op vier locaties. Komende zaterdagavond wordt er net als voorgaande jaren weer een fantastische muziekavond gehouden.”

De Glimlach-Oldenzaal

Tubantia

“Roze Zaterdag is een begrip geworden in De Lutte. Afgelopen weekeinde werd alweer de elfde editie gehouden in café Plexat”

Redactie Tubantia

steaks8

Josper-grill

“DE REACTIES ZIJN LYRISCH”

Maurits toont met trots de nieuwe Josper-grill, die uitsluitend met kolen wordt verhit. ‘Het is echt grandioos gaaf om hiermee te werken’, vertelt chefkok Ruben Grooten. Onlangs nog volgde hij samen met Maurits een workshop in Brabant om de fijne kneepjes van het werken met deze grill-oven onder de knie te krijgen. ‘Als je bedenkt dat deze oven temperaturen bereikt boven de 600 graden Celsius dan weet iedere kok dat het opletten is en hard werken.

Echt een uitdaging om onze vele vleesspecialiteiten perfect op tafel te krijgen’, legt Maurits uit om aan te geven dat het keukenteam serieus werk maakt van de meest natuurlijke wijze van koken. ‘Binnenkort krijgen we als keukenteam hier ook nog een masterclass, want dat is wel nodig om echt alle mogelijkheden van deze oven goed te leren kennen. De eerste reacties die we krijgen zijn lyrisch.’

Steaks-Bites-wit-klein

Dorpstraat 3 | 7587 AA De Lutte

Openingstijden

Ma – Di – Wo – Do gesloten.
Vr – Za – Zo vanaf 16.00 uur geopend.

Mailadres:

eetcafeplexat@live.nl

All Rights Reserved Steaks & Bites