Gerenommeerde

ARCHITECT

Toen de verbouwing na een lange aanloop van de gebruikelijke procedures en aanpassingen eindelijk kon beginnen, hebben Maurits en Saskia samen met de gerenommeerde architect Peter Roozeboom van Heineken en Paul kroeze een ontwerp gemaakt voor het restaurant dat helemaal past bij het oude boerderijkarakter van het pand. ‘Het bourgondische is intact gebleven en tegelijk hebben wij ook moderne industriële elementen in aangebracht met kleuren die wij mooi vinden.’ Zo zijn de gebinten mooi zichtbaar gebleven als verwijzing naar het oude. Tegelijk doen de vooruit geschoven open keuken, het vele daglicht en de zware stalen toegangsdeuren heel modern en warm aan. Kortom, restaurant ‘Steaks & Bites’ is door de uitstraling en de wijze waarop het eten wordt bereid met geen enkel restaurant in de regio te vergelijken.

Uitzicht over

DE MOOIE BRINK

Door de aanwinst van Steaks & Bites op de bovenverdieping krijgt het eetcafé Plexat beneden nog meer de ruimte om zich te manifesteren als een laagdrempelig eetcafé met de sfeer van een dorpscafé dat altijd voor iedereen open is. De ruimte van Steaks & Bites kan ook voor andere gelegenheden, zoals vergaderingen, seminars, bedrijfsbijeenkomsten, feestjes gereserveerd worden. Van donderdag tot en met zondag is Steaks & Bites geopend. Naast een ruime trap is er ook een lift aanwezig, zodat ook minder validen op de mooie dagen kunnen genieten van wereldse culinaire verrassingen met uitzicht over de mooie brink met oude bomen aan de overzijde. ‘We zijn er echt ongelofelijk trots op en blij mee. Het was alle moeite meer dan waard!’

steaks3
steaks8
Steaks1

Ontdek

ONZE MISSIE

Steaks & Bites op landelijke bovenverdieping PleXat laat gasten binnen en op balkonterras genieten van het echte eerlijke eten

DE LUTTE – Het is nog heel even wachten op het eerste warme voorjaarszonnetje, maar inmiddels zijn Maurits en Saskia Huisken helemaal klaar om, samen met het team, de gasten te verrassen met een compleet nieuwe terras-ervaring in het hartje van De Lutte. Het heeft het nodige aan inspanningen en geduld gekost om op de eerste etage (incl. invalidenlift en wc) van het vertrouwde eetcafé PleXat een complete verdieping te realiseren met plaats voor een heel nieuw en avontuurlijk horecaconcept. Het is een idee dat in 2006 ging leven en nu dus werkelijkheid is geworden. ‘Steaks & Bites’ is de naam van wat Maurits omschrijft als een uitvergrote vorm een tapasrestaurant. Het grote verschil is dat de gasten telkens opnieuw kleine gerechten krijgen geserveerd met wereldse ingrediënten. Terwijl de gasten zorgeloos in het restaurantdeel of op het balkonterras genieten van het eten, staat het keukenteam telkens weer voor de uitdaging om alles op een natuurlijke wijze te bereiden.

Maurits toont met trots de nieuwe Josper-grill, die uitsluitend met kolen wordt verhit. ‘Het is echt grandioos gaaf om hiermee te werken’, vertelt chefkok Ruben Grooten. Onlangs nog volgde hij samen met Maurits een workshop in Brabant om de fijne kneepjes van het werken met deze grill-oven onder de knie te krijgen. ‘Als je bedenkt dat deze oven temperaturen bereikt boven de 600 graden Celsius dan weet iedere kok dat het opletten is en hard werken. Echt een uitdaging om onze vele vleesspecialiteiten perfect op tafel te krijgen’, legt Maurits uit om aan te geven dat het keukenteam serieus werk maakt van de meest natuurlijke wijze van koken. ‘Binnenkort krijgen we als keukenteam hier ook nog een masterclass, want dat is wel nodig om echt alle mogelijkheden van deze oven goed te leren kennen. De eerste reacties die we krijgen zijn lyrisch.’

Steaks-Bites-wit-klein

Dorpstraat 3 | 7587 AA De Lutte

Openingstijden

Ma – Di – Wo gesloten.
Do – Vr – Za – Zo vanaf 16.00 uur.

Mailadres:

eetcafeplexat@live.nl

All Rights Reserved Steaks & Bites